2017. január 17., kedd

Horgász fórumok és csoportok

Az előzőekben bemutatásra kerültek azok az oldalak, ahol beszámolókat, cikkeket olvashatunk, és bemutatásra kerültek a fontosabb horgász rendezvények is.
Ezúttal azokat a webes találkozó helyeket mutatom be, ahol a horgász beszélgethet, segítséget kérhet és információt gyűjthet a többi horgásztól.

Fórumok:

Mára ez a webes műfaj a horgászat témájában háttérbe került, google kereséseim során is azt tapasztaltam, hogy a legtöbb horgász fórum mára "kihalt", több hetek vagy néhol évek teltek el az utolsó legfrissebb hozzászólás írása óta.
Egyetlen nagy horgász fórum kivétel ez alól, ahol a mai napig megfigyelhető a napi aktivitás, sok különböző fórum témában egyaránt, ez pedig a Haldorado fórum.
Itt számos témakör megtalálható, azon belül számtalan téma cím, ahol átláthatóan megtalálhatjuk a számunkra érdekes topicot, információt. Regisztrálás után, ha olyan dolog érdekelne minket amit nem találunk a fórumon, akkor létrehozhatunk új témát ezzel kapcsolatban, ahol várhatjuk a többi horgász segítő válaszát, hozzászólásait.

Facebook csoportok:

A Facebook megjelenésével, a mindennapi használatának elterjedésével az itt található horgász csoportok átvették a fórumok szerepét, a horgászok többsége már itt osztja meg élményeit a többi horgásszal, itt kér segítséget és vitatja meg a felmerülő kérdéseket. Számtalan különböző csoport jött létre, amik specifikusan csak egy-egy műfajjal foglalkoznak behatóbban, de találhatóak általános csoportok is. Én előnyben részesítem azokat a csoportokat amik egy műfajjal foglalkoznak jobban, itt nagyrészt tényleg csak olyan bejegyzésekkel találkozunk amik relevánsak.
A Facebook nagy előnye, hogy könnyen elérhető, mobilról, tabletről, ma már szinte mindenki aktívan használja, így a csoportokban egy új kérdésre, információ kérésre akár perceken belül is választ kaphatunk, ez pedig nagy előnyt jelent a ritkábban látogatott fórumokkal szemben.
Ezek a csoportok általában zárt csoportok, így előbb jelentkezni kell, és megkel várni az elbírálást, amíg ez nem történik meg nem olvashatjuk a csoportban zajló bejegyzéseket. A csoportba történő bekerülés történhet jelentkezés által, amit később az egyik admin elfogad, vagy pedig a csoport tagjai is meghívhatnak ismerősöket, ez esetben elkerülhető az elbírálásra való várakozás is.
Számtalan előnye miatt, nem csoda, hogy az ilyen csoportok felé billent a mérleg nyelve a fórumokkal szemben.
Ezek után mindenki eldöntheti melyik a számára megfelelő interaktív információforrás, ki melyiket részesíti előnyben.